Благодарствено писмо до Архимандрит Партениј од неговите духовни чеда раселени во различни краеви од светот
Благодарствено писмо до Архимандрит Партениј од неговите духовни чеда од Кичево
Благодарствено писмо до Архимандрит Партениј од неговите духовни чеда од Охрид
Благодарствено писмо до Архимандрит Партениј од неговите духовни чеда од Скопје
Од што се раѓа безбожието? ✤ Иван Николов
Љубовта ✤ Георгиј Мандзаридис
Беседа за Божик 2016 лето Господово ✣ Архимандрит Партениј
Беседа за Божик 2015 лето Господово ✣ Архимандрит Партениј
Нешто околу Новата Година: христијанска или секуларна?
Од Св. Николај до Дедо Мраз
За Божикните каланди и пештера
Образование без вера: Причина за груб егоизам и пад на моралот
Аудио
Аудио