Житие на Светиот праведен Јован Руски Исповедник
Житие на преподобна Касијана Песнописателка
За Отец Јован Крестјанкин
Житие на преподобномаченик Кирил Солунски
ЖИТИЕ НА ПРЕПОДОБНАТА (МАЈКА) МАРИЈА ЕГИПЕТСКА -III ДЕЛ
ЖИТИЕ НА ПРЕПОДОБНАТА (МАЈКА) МАРИЈА ЕГИПЕТСКА -II ДЕЛ
ЖИТИЕ НА ПРЕПОДОБНАТА (МАЈКА) МАРИЈА ЕГИПЕТСКА
Св. Трифун Чудотворец маченик за верата и покровител на земјоделците и лозарите
НОВОМАЧЕНИЧКА МАРИЈА ГАЧИНСКА
Света Ирина од Хрисоваланту
Свети новомаченик Ахмед
Света Марија Египетска
Аудио
Аудио