Ознака: Егзархија

Вести од светот

Зошто Синодот на МПЦ ѝ се обрати на БПЦ?

Со оглед на тоа што општествената јавност во Р. Македонија е доста разбранувана во поглед на последниот чекор на МПЦ-ОА да побара застапување за својата автокефалност од БПЦ-БП, како од своја историска Мајка-Црква, ја приложуваме следнава анализа, објавена во „Нова…