Ознака:Крчин

Богослужби

Божествена Литургија во небесните височини на Крчин

Во небесните возвишенија на земните предели, каде небо е неракотворна купола, а земјата – свештен храм, соѕидан од премудриот Уметник и Творец, да се служи Света Литургија е посебно и со зборови тешко доловливо чувство. Да се принесува благодарствена жртва…

Соопштенија

Покана: И оваа година Литургија на врвот на Голем Крчин

Почитувани, Монасите и монахињите од Бигорскиот и Рајчичкиот манастир, и оваа година со особена радост ве информираат, а воедно и покануваат да бидете дел од еден несекојдневен по својата убавина настан, кој од година во година зема сѐ поголем замав…

Богослужби

Отслужена Божествена Литургија на врвот Голем Крчин (2341 м. надморска височина)

Таворската светлина од славното Преображение Христово денес со посебен сјај заблеска на врвот Голем Крчин, каде се случи еден навистина несекојдневен и преблагодатен настан. Таму, на самиот срт, на висина од 2341 метри, со благослов на нашиот возљубен Старец, Архимандрит…