Ознака:Патријарх Кирил

Вести од светот

Патријарх Кирил: Вредноста на законот се покажува кога е заснован на моралното чувство на човекот

„Моралните императиви имаат најдиректно влијание не само врз животот на секој човек, туку и врз општествата, државите и меѓународните односи“, истакна Светејшиот Патријарх Кирил во своето излагање на 137 – то Собрание на меѓупарламентарниот сојуз во Санкт Петербург. „Нема никакви…

Вести од светот

Патријарх Кирил: Доколку се гради без Бога, ништо не станува од тоа

„Доколку се гради без Бога, ништо не бива од тоа – ниту во личниот живот, ни во семејниот, општествениот, државниот, вселенскиот“, истакна Светејшиот Патријарх Кирил во својата проповед после Литургијата во храмот на Тројцата светители, на 4 септември во Москва.…