Ознака:Просветление

Настани

Втор семинар на професорите по предметот „Етика во религиите“

Во периодот од 27-28 ноември 2017 лето Господово, во х. „Молика“ во Битола, со благослов на Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, а под покровителство на Скопската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Струмичката епархија на Македонската православна црква,…

Настани

Првиот семинар на професорите по предметот „Етика во религиите“

Бигорската Свештена Обител, којашто низ историјата воспитала и издигнала многу духовни и културни дејци и каде и во поново време духовно се образуваат сите што со вера притекнуваат во неа, во саботата од Светлата седмица, на 22 април 2017 лето…

Настани

Основано здружение на професори по предметот Етика на религиите

Со благослов на Неговото Блаженство, Архиепископ Охридски и Македонски г. г. Стефан, на 4 февруари 2017 година, во просториите на Богословскиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје, беше одржано собрание на кое се основа здружение на професорите по предметот Етика…