Ознака:Светла седмица

Слова на архимандрит Партениј

„Колку се мили Твоите живеалишта, Господи на силите!“

Четврток од Светлата седмица. Манастир Пречиста, Кичевско   Слово на Старецот, Високопреподобниот Архимандрит Партениј, изговорено на Божествената Литургија по читањето на светото Евангелие, во храмот на Пресвета Богородица, во Манастирот Пречиста Кичевска   озљубени браќа, сестри и чеда, мили наши родители…

Богослужби

Пасхална литија и монашко-родителска средба во Пречиста

Четврток од Светлата седмица. Манастир Пречиста, Кичевско Небесата достојно да се веселат, земјата да се радува, да празнува сиот свет – видлив и невидлив, зашто Христос воскресна, вечното веселие Од 1-та песна на Пасхалниот канон ветлозарната и Божествена радост од…