Ознака:Св Апостол Андреј

Настани

Бигорски се радува на новите мошти

Со силата на Сонцето на правдата ќе се открие славата на Светиот Дух, која ги покрива и облекува телата на светиите, онаа слава што ја имале тие скриена во своите души. Зашто она што го има душата во себе...тоа ќе…

Вести од светот

Патра: Владата преименува болница наречена во чест на Св. Апостол Андреј

  Митрополитот на Патра, Хризостом, испрати отворено писмо до министерот за здравство на Грција, Андреас Ксанфос. Ерархот на Грчката Православна Црква го изрази своето несогласување со преименувањето на здравствениот дом „Свети Андреј“ во градот Патра. „Жителите на Патра, со голема…