Ознака: Деца

Деца

Најголемиот подарок за сестрата

Еден златар си седеше во својата продавница и преку излогот ги гледаше минувачите. Некое мало девојче се приближи до продавницата и го прилепи своето носе за стаклото на излогот. Небесно сините очиња радосно заблескаа, кога здогледаа нешто во излогот. Решително…

Вести од светот

Сочи: Првите детски божикни спортски игри

Со благослов на Светејшиот Патријарх Московски и на цела Русија Кирил, за првпат од 24 декември 2017 до 11 јануари 2018 година, во туристичкиот град Сочи ќе се одржи Серускиот фестивал „Рождественски детски спортски игри“. Како организатори на фестивалот се…

Настани

Денес и најмладите верници од Охрид во посета на Бигорски и Рајчица

Денес, кон празничното славење на Преподобниот Нектариј се придружија и околу 70 – тина најмали верници од Охрид, кои со своето весело расположение уште повеќе го разубавија и онака благодатниот амбиент на нашите две Обители. Беше толку прекрасно да се…

Настани

Преобразбата на детските души низ школото на љубовта

Со многу насмевки, љубов, прегратки и по некоја солза, заврши и последниот деветти летен камп по Веронаука, и уште еднаш имавме можност да видиме на дело една прекрасна преобразба на детските души. Бидејќи детските души се како најчисти, најнежни цветови;…

Настани

Љубовта на Таткото Небесен ги исполни срцата на децата без родители

Да Го љубиш Бога, тоа значи силно да ја чувствуваш Неговата Татковска прегратка која нежно те прегрнува тогаш кога животот станува премногу груб и неизвесен; да Го љубиш Бога, значи да го чувствуваш Неговото присуство, тогаш кога си мислиш дека…

Настани

Молитва, радост и благословение низ седмиот камп по вероучение

Многу убава глетка е кога љубовта кон Бога ќе ги сплоти сите и оние кои Му се посветиле, и нивните мали гости во една прекрасна Божествена заедница на љубовта, радоста, милоста и сѐ друго што се раѓа во душите кога…