Чуда на Преподобниот Јоаникиј Ракотински во Бигорски

Во периодот од 2008-2010 година чесните и чудотворни мошти на новопројавениот Светија, Преподобниот Јоаникиј Ракотински, чиј спомен се слави денес, привремено престојуваа во параклисот „Свето Благовештение“ во Свештената Бигорска Обител. По нешто повеќе од двегодишниот престој на моштите на Преподобниот во Бигорски, кога веќе започнаа подготовките за претстојното негово впишување во Диптихот на светиите, нашиот … Продолжи со читање Чуда на Преподобниот Јоаникиј Ракотински во Бигорски