ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ορειβασία επί την κορυφή Krchin – 2018

Σεβαστοί,

Οι μοναχοί και οι μοναχές των Μονών Μπίγκορσκι και Ράιτσιτσα και αυτή τη χρονιά, με ιδιαίτερη χαρά σας ειδοποιούν, και ταυτόχρονα σας καλούν να λάβετε μέρος στο ασυνήθιστο στην ομορφιά του γεγονός, το οποίο από χρονιά σε χρονιά προσελκύει όλο και περισσότερους εραστές της πνευματικότητας και των βουνών – η ορειβασία στην κορυφή του Krchin, η οποία βρίσκεται απέναντι της Μονής Μπίγκορσκι.

Όπως την προηγούμενη χρονιά, ο σκοπός μας είναι τα ξημερώματα να τελέσουμε Θεία Λειτουργία στην κορυφή του Krchin, στο μέρος όπου είναι τα ερείπια του παλαιού ναού της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, και να προσπαθήσουμε να δούμε τα ύψη από μία άλλη προοπτική.

Φέτος, για την ασφάλεια της ομάδος, μαζί μας θα είναι παρούσα η Μονάδα διάσωσης στα βουνά και απρόσιτα μέρη του Ερυθρού Σταυρού της Αχρίδος. Εντούτοις, παρακαλούμε όλους τους ορειβατικούς συλλόγους που θα λάβουν μέρος, να δηλώσουν και επίσημους οδηγούς με αναγνωρισμένες άδειες των αρμοδίων ομοσπονδιών. Συντονιστής όλων των οδηγών θα είναι εκπρόσωπος της Μονής.

Το μονοπάτι έχει μέσο βάρος και η διάρκειά του είναι περίπου τέσσερις ώρες. Σύντομα διαλείμματα θα υπάρχουν σε μέρη όπου υπάρχουν πηγές νερού, από τα οποία το τελευταίο διάλειμμα είναι στη μέση του μονοπατιού, εκεί που βρίσκεται ο πρώτος, νεότερος ναός.

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό, σας παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας, όπως και τον αριθμό των μελών και οδηγών από τον σύλλογό σας, στην μοναχή Ευφημία (από την Μονή του Αγίου Γεωργίου της Ράιτσιτσας) στο τηλέφωνο: +389 70 290 210.

Ώρα της συνάντησης/αναχώρησης: 12 Αυγούστου 2018 (Κυριακή), ώρα 02:30 – 03:00. Άφιξη στην κορυφή τα ξημερώματα.

Τόπος: Σκήτη των αγίων ισαποστόλων και διδασκάλων των Σλάβων Κύριλλο και Μεθόδιο, η οποία βρίσκεται πάνω από το χωριό Bitushe.

Επιστροφή: Οργανωμένη αναχώρηση από την κορυφή Krchin αμέσως μετά то πέρας της Θείας Λειτουργίας. Η άφιξη στην Μονή του Μπίγκορκι θα είναι κατά 1-2 μ.μ και θα ακολουθήσει κοινό γεύμα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Ο κάθε συμμετέχων είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους κανόνες και τις καθοδηγήσεις του διοργανωτή και των οδηγών, αντίθετα μόνος του είναι υπεύθυνος για τις ανεπιθύμητες συνέπειες.

Το γεγονός είναι οργανωμένο και η κίνηση πραγματοποιείται ομαδικώς, με επικεφαλής τον  διοργανωτή και των οδηγών.

Ο διοργανωτής και οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν κάποιο μέλος πριν την έναρξη του γεγονότος, αν αυτός δεν εκπληρώνει τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις ή δεν κατέχει τα απαραίτητα εφόδια για το προβλεπόμενο ταξίδι.

Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να αποκλειστεί λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Ο διοργανωτής και οι οδηγοί κρατούν το δικαίωμα της αλλαγής των ωρών και της ακολουθίας του γεγονότος σε εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες και τα υπόλοιπα τεχνικά εμπόδια.

Φωτογραφίες από το περσινό γεγονός