Малку за радоста

Извор на лажната религиозност е неспособноста да се радуваш, или поскоро, одрекувањето на радоста, додека радоста е апсолутно суштествена, бидејќи, без двоумење, претставува плод на присуството Божјо. Не може некој да знае дека постои Бог, а да не се радува. Само во врска со радоста, стравот Божји – и смирението – се правилни, вистински и … Продолжи со читање Малку за радоста