Известување за Божикниот пост

Почитувани верници, Нека ви е благословен…

Детско катче

Доброто со добро се враќа

Еден ден, едно сиромашно момче, коешто продавало разни нешта од врата на врата за да може да се школува, останало со само една паричка во својот џеб, а било многу гладно. Тоа решило на следната врата да замоли за оброк. Како и да…

Чевларот од Александрија

Антониј Велики беше еден од првите монаси што светот го оставија и во пустина заминаа. Тој со право се смета за татко на животот монашки. Во Црквата наша тој често како учител на пустиниците се спомнува. Со време крај неговата ќелија се беа…

Страница 20 од 46

Магерница

Нема објави.

Страница 20 од 1