Известување за Божикниот пост

Почитувани верници, Нека ви е благословен…

Детско катче

Роза

Некој човек со љубов одгледувал роза. Ја пазел, се грижел за неа, ја полевал, опкопувал и плевел. Уште пред розата да расцути, додека сè уште била една прекрасна и нежна пупка, човекот забележал дека на стебленцето израснале трња. Тој непријатно се изненадил и…

Малку сладолед за душата

Марија ги однесе своите деца во ресторан. Шестгодишното синче Марко после ручекот праша дали може да Му заблагодари на Бога за храната. Сите ги наведнаа главите и тој се помоли: „Боже, Ти благодарам за оваа храна, а ќе Ти бидам и уште поблагодарен…

Страница 44 од 46

Магерница

Нема објави.

Страница 44 од 1