Да ја обединиме нашата молитва сите заедно

Божествениот Апостол Павле ги повикува сите…

Детско катче

Саканата ќерка

Некој пагански цар го прашал својот министер-христијанин: - Зошто вашиот Бог мораше Самиот лично да дојде на земјата, наместо да ги испрати ангелите за да го спаси светот? Ако не ми одговориш ќе дадам наредба да те убијат. Министерот го замолил царот да…

Божјиот голем плус

(Марко 8, 34 – 9, 1) Трета недела на Великиот Пост Третата недела од Великиот Пост е наречена Крстопоклона, посветена му е на поклонувањето на Светиот Крст. За време на Литургијата крстот се изнесува од олтарот на послужавник со цвеќиња и се става…

Страница 46 од 47

Магерница

Нема објави.

Страница 46 од 1