Соопштение по повод искачување и Литургија на врв Крчин

Почитувани, Бигорската и Рајчичката Обител со…

Детско катче

Царот кој сакал да Го види Бога

Некогаш, во дамнешни времиња живеел еден цар. Пред смртта душата му била опфатена со тага. - Ете, - си рекол тој, - сè искусив през мојот живот, сè видов што е достапно за човечкото око, но само едно не видов - Бога. А…

Кој ќе го земе „Синот”

Некој богат човек и неговиот син биле големи колекционери на ретки уметнички предмети. Кога започнала војната, синот отишол во војска. Тој се покажал како храбар и бестрашен војник и загинал, спасувајки некој друг војник. На таткото му кажале дека го загубил синот и…

Страница 47 од 48

Магерница

Нема објави.

Страница 47 од 1