Ознака:Старец Филотеј Зервакос

Поучни словa

За добрата полза од власта

Еве како Светиот Старец Филотеј Зервакос татковски го упатува својот добар совет, до оние на кои Бог им ја дал власта да го водат народот и земјата: „Бројни се твоите грижи и проблеми. Бројни се и твоите одговорности и обврски…