Ознака:пандемиј

Вести од светот

Г.Климент: МПЦ-ОА доследно ја почитуваше препораката на Православната црква за причеста

Епископот Хераклејски, г. Климент беше гостин во Тема на денот на ТВ Сител. Пандемијата, Велигден и црквата беа дел од темите за разговор. Погледнете го интервјуто. https://www.youtube.com/watch?v=0eojUneQvBE Г.Климент: Црквата е нераскинливо поврзана со својот народ кој помина трауматично искуство