Ознака:Велик Понеделник

Богослужби

Свет и Велик Понеделник

Ете, Младоженецот доаѓа на полноќ и блажен е слугата што ќе го најде буден, а недостоен ќе биде оној што ќе го најде да дреме. Затоа пази, душо моја, сонот да не те притисне и на смрт да не бидеш…