Боже, Моето срце е подготвено: нека Ми биде според Твоите зборови – (втор дел)

Многу од неверните жители на Ерусалим кога го слушнале необичното пеење и гледајќи ја торжествената поворка, побрзале да ги известат за тоа првосвештениците и старешините; сите тие пламнале од гнев и завист кога виделе какви почести и се даваат на Мајката на распнатиот од нив Исус. Јудејските началници, веднаш собрале војска и го поучиле народот … Продолжи со читање Боже, Моето срце е подготвено: нека Ми биде според Твоите зборови – (втор дел)