Современиот свет и радоста II дел

Да ја погледнеме, сега, радоста и среќата во нашите домови. Радоста е божествен дар. Кога во некоја прилика би отишле на Света Гора, вие ќе ја видите насмевката и радоста на монасите. Нивните лица се како сонце, а секој манастир е едно семејство, со еден отец, еден старец, кој ги опкружува браќата со љубов. Манастирот … Продолжи со читање Современиот свет и радоста II дел