Житие на преподобната (мајка) Марија Египетска

„Добро е да се чува царската тајна, а пофално е Божјите дела  да се разгласуваат.” „Добро е да се чува царската тајна, но пофално е Божјите дела да се разгласуваат“ – така му рече ангелот Рафаил на Товија, откако на чудесен начин слепите очи му прогледале (Товит.11.10-12). Зашто опасно е и убиствено да не се … Продолжи со читање Житие на преподобната (мајка) Марија Египетска