Навечерие на Крстовден

Ти си мојот силен покров, Крсту Христов триделен! Освети ме со твојата сила, та со вера и љубов да ти се поклонувам и да те славам. Литиска стихира на празникот Денес насекаде во нашите храмови блеска високо издигнатиот крст, кој ја запечати, како моќен Христов потпис, повелбата на слободата од смртта. Залогот за нашата победа. … Продолжи со читање Навечерие на Крстовден