Литија по повод Балаклија

Почитувани верници,

Ве известуваме дека утре, 21 април 2017 лето, Петок од Светлата Седмица кога се слави споменот на Пресветата Владичица наша Богородица во чест на Нејзиниот Живоносен Источник во нашиот манастир ќе се одржи:

07:00 ч. – Утрена, Златоустова Литургија
10:00 ч. – Пасхална литија до агиазмата и скитот посветен на Св. Серафим Саровски и поклонение на сите Свети Мошти во манастирот

Христос Воскресе!