Соопштение по повод Рождество на Пресвета Богородица

На денот кога го славиме Рождеството на Пресветата Владичица наша Богородица и Приснодева Марија, ќе се отслужи:

Бдение (Вечерна, Утрена, Прв час) во свештената Бигорска обител, кое што ќе започне на 20 септември, во 20:00 часот.

Божествена Литургија, која што ќе започне на 21 септември, во 09:00 часот, во храмот посветен на Богомајката во с. Ростуше.

Благослов да присуствуваат на богослужбата во с. Ростуше имаат сите оние кои молитвено сакаат да го прослават Рождеството на Мајката Божја