Распоред на богослужби за Илинден

На денот кога го славиме споменот на светиот пророк Илија, светите Пречистански преподобномаченици, како и 115 години од Илинденското Востание Ве покануваме на:

  • Света Литургија, во соборниот храм на свештената Бигорска обител која ќе започне во 07:30 часот
  • Света Литургија, во храмот на Св. Георгиј Победоносец во селото Лазарополе која ќе започне во 08:30 часот
  • Свечен чин на Доксологија – Молитва за Татковината, во соборниот храм на свештената Бигорска обител која ќе започне во 13:30 часот

Честит Илинден!

Од Бога Благослов

На многаја лета, возљубена наша татковино!