Соопштение по повод Рождество на Пресвета Богородица

На денот кога го славиме Рождеството на Пресветата Владичица наша Богородица и Приснодева Марија, ќе се отслужи:

Божествена Литургија, која што ќе започне на 21 септември, во 09:00 часот, во храмот посветен на Богомајката во с. Ростуше.

Благослов да присуствуваат на богослужбата во с. Ростуше имаат сите оние кои молитвено сакаат да го прослават Рождеството на Мајката Божја