Соопштение за Божикните празнувања

Распоред на празничните богослуженија

 

Петок (22 декември / 4 јануари)

06:30 – 09:30 Утрена богослужба со Царски Часови

16:00 Вечерна богослужба

 

Недела (24 декември / 6 јануари)

06:30 – 09:30 Утрена богослужба и Божествена Златоустова Литургија

15:00 Вечерна богослужба

19:30 – 21:00 Бадникова закуска со пеење на божикни каланди. Оваа година бадниковата радост ќе ни ја збогати познатиот македонски етно состав Љубојна, кој ќе исполни неколку древни Божикни песни.

22:30 – 05:00 Сеноќно бдение во чест на светлото Рождество Христово

 

На божикните празнични богослужби можат да присуствуваат сите кои имаат желба да го прослават светлото Рождество Христово во нашата Свештена Обител

Со благослов на Архимандрит Партениј
игумен на Свештената Бигорска Обител