3847

Соопштение за Рождеството Христово

Распоред на празничните богослуженија

 

Петок (23 декември / 5 јануари)

(Напомена: чествувањето на преподобниот отец наш Наум Охридски Чудотворец е префрлено во претходниот ден, четврток)

06:30 – 09:30 Утрена богослужба со Царски Часови

16:00 Вечерна богослужба

 

Сабота (24 декември / 6 јануари)

06:30 – 09:30 Утрена богослужба и Божествена Златоустова Литургија

15:00 Вечерна богослужба

19:30 – 21:00 Бадникова закуска со пеење на божикни каланди со учество на Ансамбл Македонија

22:30 – 05:00 Сеноќно бдение во чест на светлото Рождество Христово

 

На божикните празнични богослужби можат да присуствуваат сите кои имаат желба да го прослават светлото Рождество Христово во нашата Свештена Обител

Со благослов на Архимандрит Партениј
игумен на Свештената Бигорска Обител