Збор два со љубов за мојот старец

Недостижна е за разумот духовната суштина и длабочина на православните духоносни старци и секој обид да се допре до она што е откриено само за Божјите очи, би завршил со неуспех. Но сепак, оние скапоцени мигови што Господ нѐ удостојува да ги поминеме во нивна близина, нѐ обврзуваат да го споделиме сведоштвото за она што … Продолжи со читање Збор два со љубов за мојот старец