Духовна неосетливост – I дел

Ги знам твоите дела; носиш име дека си жив, а мртов си. (Откровение 3,1) Телесните сетила нивното оштетување и умртвување Кога ќе утврдиме дека некое од сетилата не ни функционира правилно, ние се загрижуваме и веднаш се обраќаме кон лекар. На пример, кога очите ни ги менуваат формите или боите на предметите, или, пак, кога … Продолжи со читање Духовна неосетливост – I дел