Современиот свет и радоста III дел

Завчера авионот тргна од Солун за Атина, и кога бевме веќе скоро стигнати, ни рекоа дека се враќаме во Солун. Зошто? Да не е во прашање бомба? Дефект? Да не дошло до војна? Во авионот само за тоа се разговараше. Што има нас да нè загрижува тоа? Авионот стигна до Атина, повторно се врати во … Продолжи со читање Современиот свет и радоста III дел