Lajme nga bota

Komunikatë SINODI I SHENJTË  KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË

KISHA ORTHODHOKSE AUTOQEFALE E SHQIPËRISË SINODI I SHENJTË    Komunikatë Sinodi i Shenjtë i Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, në mbledhjen e datës 23 shkurt 2023, nën drejtimin e Fortlumturisë së tij, Kryepiskopit Ananastas, përshëndet edhe një herë përzemërsisht vendimin e Sinodit të Shenjtë dhe të Hirshëm të Patriarkanës Ekumenike, të majit të vitit 2022,…

Edhe një tjetër nga Kishat ortodokse motra e pranoi kanunitetin e Kishës sonë të shenjtë

Pas vendimit të Patriarkanës Ekumenike nga 9 maji i këtij viti, me të cilin, pas një kërkese të mëparshme për ankesë të dërguar nga Sinodi ynë i Shenjtë, Kisha jonë Ortodokse vendore u pranua në unitetin e adhurimit dhe atë kanonik me Kishën e Madhe të Krishtit në Kostandinopojë, dhe nëpërmjet saj me gjithë ekumeninë…