Kumtesa

Ftesë për pritjen e Ikonës së Shën Martirit të Madh Gjergjit

Të dashur besimtarë dhe adhurues të Martirit të Madh dhe të lavdishëm Shën Gjergji Fitimprurësi, Është një nder i madh dhe kënaqësi e veçantë të ju njohtojmë për festën e ardhshme shpirtërore në Manastirin e Shën Martirit të Madh Gjergji Fitimprurësi në fshatin Rajçicë, në prag të së Dielës së Dytë të Kreshmës së Shenjtë…

Ngushëllime për ngjarjet fatkeqe

Familja e shenjtë Bigorski, me Jerondin e saj, peshkopin Antaniski z. Parthenij, u shpreh ngushëllimet më të thella të afërmve të të vrarëve Pançe Zhezhovski dhe Vanja Gjorçevska, duke i ngushëlluar se në këto momente tragjike dhe të vështira janë me ta lutjet dhe zemrat e vëllazërisë monastike. Ne lutemi me sinqeritet të madh për…

Shpella e Krishtlindjeve për çdo shtëpi kristiane

Ajo që e lindi të Lindurin para fillimit të të gjitha shekujve - Foshnja Krisht - është duke u përgatitur përsëri ta lindë atë në zemrat tona. Jashticat janë të gatshme ta presin, bota e gjallë t'i gëzohet, engjëjt t'i këndojnë dhe kënga e tyre barijtë e përulur ta dëgjojnë, dhe të urtët t'i përulehen.…

Ftesë për shenjtërimin e Tempullit të Shenjtë të Shën Marisë në fshatin Rostushe

Të nderuar besimtarë, të dashur banorë të Rostushes dhe miq të Rekës dhe rrethinës së Mijakut, Kemi nderin dhe gëzimin e madh t'ju ftojmë në shenjtërimin e kishës së mrekullueshme të Shën Marisë në fshatin Rostushe, e cila u ndërtua me shumë dashuri dhe përkushtim të madh të vëllazërisë së Bigorskit të udhëhequr nga peshkopi…