Ознака:Kërçovës

Ngjarje

Muzikal madhështor i Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri në Kërçovë

Lindja e Krishtit është një festë, kremtimi i së cilës fillon në mbrëmjen para Krishtlindjes dhe vazhdon deri në shënimin e saj. Kjo festë lidhet në mënyrë të pandashme me popullin tonë, kulturën tonë dhe është thellësisht e pranishme në…

Fjalët e peshkopit Parthenij

Nëpërmjet Krishtit ne bëhemi njerëz të kulturuar

Fjala e Shenjtërisë së Tij Peshkopit Antaniski z. Partenij, Abati i Familjes së Shenjtë Bigorska, në muzikalin e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri në Kërçovë, më 1/14 janar viti 2024 në verën e Shpëtimtarit Shkëlqesia Juaj e Lartë, Mitropoliti i…

Letrat

Faleminderit, Peshkop, që na e treguat Krishtin!

Fjalimi i përshtatur i rastit nga z. Filip Tintoski për Shenjtërinë e Tij Peshkopin Antaniski z. Partenij, nga emri i korit ,,Metropolitan Kozma Preçistanski", në muzikalin e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri në Qendrën e Kulturës ,,Koço Racin" në Kërçovë,…

Fjalët e peshkopit Parthenij

,,Më lejo, Krisht, të jem një me Ty, të jem miku Yt”

Fjala e Shkëlqesisë së Tij, Peshkopi Antaniski z. Parthenij, Abat i Manastirit të Shenjtë Bigorski, folur në festën Shpërfytyrimi i Zotit, në Liturgjinë e Shenjtë në Manastirin e Preçista të Kërçovës, më 19 gusht 2022, verë e Zotit Në emër…