Ngjarje

Muzikal madhështor i Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri në Kërçovë

Lindja e Krishtit është një festë, kremtimi i së cilës fillon në mbrëmjen para Krishtlindjes dhe vazhdon deri në shënimin e saj. Kjo festë lidhet në mënyrë të pandashme me popullin tonë, kulturën tonë dhe është thellësisht e pranishme në mënyrën e jetesës, e gdhendur në zemrat dhe shpirtrat e atyre që e Lavdërojnë Zotin.…

Vizitë pelegrinazhi nga të rinjtë e Krishterë Orthodhoks të Tiranës

Në këtë ditë festive, kur Kisha Ortodokse me dashuri feston kujtimin e Shenjtit të dashurisë, Shenjti i Devotshëm, Porfiri i Ri i Kavsokalivitit, në frymën e bashkimit në dashurinë e Krishtit, Manastiri i Shenjtë i Bigorskit u nderua me vizitën e rreth tridhjetë shpirtrave të rinj të devotshëm ortodoksë nga Tirana, kryeqytetit të Shqipërisë. Këta…

Vizita e SH.S Ambasadores së Ukrainës në Bigorski

Sot për një vizitë miqësore në Familjen e Shenjtë Bigorski mbërriti Ambasadorja e Ukrainës në vend, Shkëlqesia e Saj znj. Larisa Deer, e shoqëruar nga bashkëpunëtorët e saj. Të ftuarit e nderuar u pritën në frymën e mikpritjes manastireske. Nga ana e vëllezërve - para së gjithash, mysafirëve u fol për historinë, përmbajtjen dhe misionin…

Vizitë e Mitropolitit Nikolla të Kishës Orthodhokse të Shqipërisë

Hirësia e tij Nikolla, Mitropolit i Apollonisë dhe Fierit i Kishës Orthodhokse të Shqipërisë vizitoi sot Manastirin e shenjtë të Bigorskit. Ai shoqërohej prej klerikut tonë të dashur atë Nikollës nga Tirana, dhjakon Nikollës dhe dhjetë besimtarëve të tjerë nga Fieri. Hirësia e tij, së bashku me shoqëruesit, u prit ngrohtësisht prej jerondit dhe igumenit…

Ngjitja e bekuar në Kërçin

Për të shtatin vit me radhë, pasi me bekimin e Plakut tonë, Peshkopit z. Parthenij, tradita e shërbimit të Eukaristisë së Shenjtë në majën e malit Golem Kërçin, Tabori ynë  i Shpërfytyrimit, kodra jonë e gëzimit, u ripërtëri, disa nga vëllezërit murgj dhe motrat murgesha morën veprën e ngjitjes dhe me lutje morën pjesë në…

Pesë lindje monastike për ditën e Ivanit në Bigorski

Një ditë gëzimi dhe kremtimi, një Lindje e madhe dhe e mrekullueshme! Sot lind Pararendësi – zëri i Fjalës, zëri që thërret nga shkretëtira: pendohuni! Ja, po fillon epoka e re, vite në të cilat Zoti do të lidhë një Besë lidhje të Re me njeriun – një Besë lidhje pajtimi dhe dashurie, paqeje dhe…