Ознака:Ум

Поучни словa

Игри на умот – II дел

Помоли се, побарај помош Божја и таа ќе дојде во твојот живот Сѐ е толку едноставно. Изворот на овие обилни дарови, добродетели и просвештенија постои - тоа е Бог, тоа се Светиите кои се молат за нас, Пресветата Богомајка, Ангелите.…

Поучни словa

Што е својствено за умот, а што за телото

1.Зошто се појавија сетилата и за тоа дека човекот е голем свет во малиот свет Имај на ум, читателу, дека Бог најпрвин го создаде видливиот, а потоаневидливиот свет, „за со тоа да ја покаже возвишената премудрост и штедроста при создавањето…