Ознака:Антиохиска Патријаршија

Вести од светот

Патријарх Антиохиски Јован: Се враќа заедницата со Ерусалимската Патријаршија – се засилува молитвата и соработката

Отците членови на Светиот Синод на Антиохиската Патријаршија, ги упатија своите молитви кон Царот на мирот и Господ на милоста, да ги избрише солзите од очите на палестинскиот народ и да стави крај на секоја неправда, репресија, раселување и прогон.…

Вести од светот

И древната Антиохиска Патријаршија се радува за евхаристиското и канонско општење

Радосна вест за нашата најсвета Црква денеска пристигна и од древната Антиохиска Патријаршија, која на заседанието на својот Свет и Свештен Синод го потврди прифаќањето на Охридската Архиепископија во канонско и литургиско општење со целата православна полнота. Во продолжение следува…