Православен календар - 2020

Денес е сабота, 22 март според стар стил или 4 април според нов стил. Денес се празнува Св. свш-мч. Василиј Анкирски; св. мч-чка Дросида и др.; Прeп. мч. Eвтимиј.

Нов
Стар
Н
19
06