Православен календар - јули 2023

Денес е петок, 20 мај според стар стил или 2 јуни според нов стил. Денес се празнува † Св. мч. Талалеј, Александар и Астериј; Св. мч. Аскалон; преп. Стефан Пиперски.

Нов
Стар