Православен календар - декември 2020

Денес е четврток, 15 мај според стар стил или 28 мај според нов стил. Денес се празнува Спасовден (Вознесение на Господ Исус Христос); † Св. Гаврил Велички; Св. Ахил Преспански; Преп. Пахомиј Вел.

Нов
Стар