Православен календар - февруари 2024

Денес е понеделник, 04 јуни според стар стил или 17 јуни според нов стил. Денес се празнува Св. Митрoфан прв патријарх Цариградски; Св. мч-чка Пелагија Тарсиска.

Нов
Стар