Православен календар - октомври 2023

Денес е недела, 11 септември според стар стил или 24 септември според нов стил. Денес се празнува Преп. Теодора Александриска; преп. Силуан Атонски; прeп. Eфрoсиниј гoтвач.

Нов
Стар