Православен календар - август 2020

Денес е понеделник, 23 јуни според стар стил или 6 јули според нов стил. Денес се празнува Св. м-ца Агрипина; св. мч-ци Евстохиј, Гај и др.; Владимирска икона на Божјата Мајка.

Нов
Стар