Православен календар - јануари 2020

Денес е среда, 15 октомври според стар стил или 28 октомври според нов стил. Денес се празнува Св. 40 Битолски препод.мч-ници, преп. мч. Лукијан Антиохиски; преп. Ефтимиј Нови.

Нов
Стар