Православен календар - септември 2021

Денес е петок, 24 април според стар стил или 7 мај според нов стил. Денес се празнува Св. мч. Сава Стратилат; преп. Елисавета; преп. Тома Јуродив (Источен Петок – Балаклија).

Нов
Стар