Православен календар - јуни 2024

Денес е недела, 06 мај според стар стил или 19 мај според нов стил. Денес се празнува (НЕДЕЛА НА ЖЕНИТЕ МИРОНОСИЦИ) – Св. праведен и многустрадален Јов; св. Варвар Разбојник.

Нов
Стар