Православен календар - ноември 2020

Денес е сабота, 06 септември според стар стил или 19 септември според нов стил. Денес се празнува Спомен на чудата на светиот архангел Михаил; св. мч. Ромил; св. Евдоксиј и др..

Нов
Стар