Православен календар - март 2024

Денес е понеделник, 11 јуни според стар стил или 24 јуни според нов стил. Денес се празнува ПЕДЕСЕТНИЦА, слегување на Светиот Дух (втор ден) – † Праз. на чуд. икона „ДОСТОЈНО ЕСТ“ – бдение во свештениот Бигорски манастир; Св. ап. Вартоломеј; Св. ап. Варнава.

Нов
Стар