Православен календар - април 2023

Денес е сабота, 28 мај според стар стил или 10 јуни според нов стил. Денес се празнува † Св. Варлаам Охридски; Преп. Никита исповедник еп. Халкидонски; Св. мч. Еликонида; Св. Игнатиј еп. Ростовски.

Нов
Стар